Om Instituttet – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

IPH > Om Instituttet

Om Instituttet

Institut for Produktionsdyr og Heste består af 4 sektioner og Universitetshospital for Store Husdyr. Sektionerne har hver deres fokusområder:

  • Medicin og Kirurgi
  • Produktion og Sundhed
  • Dyrevelfærd og Sygdomsbekæmpelse
  • Reproduktion og Obstetrik
  • Hospitalet

Forskning og forskningsbaseret undervisning

Instituttets primære opgave er forskning og undervisning inden for produktion, sundhed og sygdom hos produktionsdyr og heste.

Vi uddanner specialister inden for forskellige veterinærmedicinske specialer og desuden er vi aktive i efteruddannelsen af praktiserende dyrlæger i Danmark.

Instituttet bidrager ligeledes til uddannelserne inden for ulandsområdet (Agricultural Development) og til Biologi- & bioteknologiuddannelsen.

Veterinærer og husdyragronomer

Alle dyrlægestuderende skal på et tidspunkt gennem et uddannelsesforløb på instituttet. Instituttet deltager også meget aktivt i både uddannelsen af husdyragronomer og i at forme fremtidens husdyragronomuddannelse.

Læs mere om uddannelserne

IPH har desuden en central placering i mange samarbejdsopgaver med andre danske og udenlandske universiteter, herunder en betydelig andel i universitets U-landsprojekter.

Erhvervssamarbejde

Innovativ forskning og vidensdeling bidrager instituttet til i samarbejde med erhvervslivet, nationalt såvel som internationalt. Instituttet er også en aktiv part i undersøgelse af og i debatten omkring dyreetiske spørgsmål.

Instituttet undergår en betydelig udvikling i disse år. Vores sektioner er inde i en forskningsmæssig gunstig udvikling. Vi tiltrækker betydelige forskningsmidler og har konstant et stort antal ph.d. studerende fra både ind- og udland.

Universitetshospitalets for Store Husdyr

Hospitalets primære formål er at fungere som undervisningshospital samtidig med, at det bibeholder sin integritet som et hospital. Moderne faciliteter til undersøgelse og behandling af store husdyr, sikrer patienter og klienter den bedst mulige diagnostik, behandling og pleje. 

Patienterne på hospitalet er hovedsageligt henvist fra praktiserende dyrlæger eller fra hospitalets egen udkørende praksis, der består af erfarne dyrlæger og 3 veterinærstuderende. Døgnet rundt tilser de heste, køer og små drøvtyggere i Københavns Omegn.

Kontaktinformation

Institut for Produktionsdyr og Heste
Institutsekretariatet
Højbakkegård Allé 5
2630 Taastrup
Telefon 353 32938 (dagligt mellem kl. 10-14)
Telefax 353 32944
Email: iph-hr@sund.ku.dk

Elektronisk fakturering

IPH's EAN-nummer: 5790000294190
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets CVR-nummer/SE-nummer: 29 97 98 12
Læs mere på Økonomistyrelsens hjemmeside

Institut for Produktionsdyr og Heste (IPH) er en del af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.